Sponsor een leerling op de Vajra Academy vanaf 1 euro per dag

Coördinator studiebeurzen Cecile Sanders met sponsorleerlingen op de Vajra Academy.

Voor meer informatie over de Vajra Academy: KLIK HIER.

KLIK HIER om je aan te melden voor het sponsoren van een studiebeurs.

Neem bij vragen contact op met Cecile Sanders, cecile.sanders@vajra.nl of telefonisch via 06-41123774.

bekostiging van de opleiding van een plaat­selijke leerling, inclusief schoolgeld, boe­ken, (sport)kleding, schoeisel, boe­kentas etc. €  345
per jaar
volledige bekostiging van de oplei­ding van een leerling uit een afgele­gen ge­bied die verblijft in het Vajra-hostel, incl. kost en inwoning plus bovenstaande €  800
per jaar

Al vóór de oprichting van de  stichting heeft Vajra donateurs benaderd voor sponsoring van goed onderwijs aan slimme leerlingen in bergdorpen waar de dorpsschool tekortschiet. Voordat Vajra een eigen school had, werd voor deze leerlingen een particuliere school in Kathmandu gevonden. De kinderen verbleven aanvankelijk op het internaat van die school. Later opende Vajra een eigen hostel, waar de leerlingen woonden en bij hun huiswerk geholpen werden. Sinds 2007 krijgen gesponsorde leerlingen onderwijs en onderdak op de Vajra Academy. Het bestuur van Vajra Nepal selecteert leerlingen die voor sponsoring in aanmerking komen. De thuissituatie is een belangrijk criterium, want het gaat erom juist arme kinderen een kans te geven. Maar natuurlijk wordt er ook gekeken naar intelligentie en motivatie bij de kinderen.

Bijzonder is dat de mensen die geld doneren precies weten voor welke leerling het bestemd is. Vaak hebben ze persoonlijk contact met de leerlingen en hun ouders en volgen ze met interesse de schoolprestaties. Het sponsorschap wordt ook met opzet voor minimaal vijf jaar vastgelegd, zodat een leerling in principe de opleiding kan afmaken. Vajra kiest hiermee niet de gemakkelijkste weg. Maar de persoonlijke kant heeft een grote meerwaarde voor zowel de sponsors als de leerlingen.

Cecile Sanders coördineert al jarenlang de sponsoring via Stichting Vajra. Ze legt uit: ‘De prestaties van onze leerlingen zijn al jarenlang bovengemiddeld goed. Vajra blijft dan ook beurzen aan kansarme leerlingen toekennen. Wie een leerling sponsort, helpt in meerdere opzichten. De ouders hebben geen kosten aan de scholing van hun kind, en de dochter of zoon krijgt een goede opleiding. Naarmate onze leerlingen het eindexamen naderen, beginnen velen van hen te beseffen welke buitenkans zij hebben gekregen. Dan willen ze er vaak iets voor terugdoen. Bovendien werken ouders soms mee aan Vajra-projecten als tegenprestatie voor de scholing van hun kind.’

Een beurs voor een leerling op de Vajra Academy is niet duur: voor € 1,- per dag sponsor je al een leerling! Voor € 1,- extra per dag geef je een leerling uit de bergen een woonplek in het hostel van de Vajra Academy. Daarin is de complete verzorging inbegrepen, inclusief maaltijden, kleding, medische kosten en reiskosten. Bovendien kun je van de belasting tot 50 procent terug ontvangen. Zo kun je twee leerlingen sponsoren voor hetzelfde bedrag. Wil je meer weten over hoe de belasting ook bij jou kan meebetalen? Kijk dan HIER.

Van de vorderingen van de door jou gesponsorde leerling blijf je op de hoogte door de schoolresultaten en andere gegevens die we je een paar keer per jaar doorsturen.

KLIK HIER om je aan te melden voor het sponsoren van een studiebeurs. Bij vragen kun je per mail contact opnemen met Cecile Sanders, cecile.sanders@vajra.nl of telefonisch via 06-41123774.

Reacties van sponsorouders

(Voor het laatst bewerkt in maart 2021)