Voorafgaand aan de jubileum-viering ’20 jaar Vajra’ op 26 mei in Olst, vindt er in Nepal een jubileum-programma plaats tussen 4 en 12 maart 2018. Als je daarvoor belangstelling hebt, kun je je aanmelden met het onderstaande formulier. Je boekt zelf:

  • je internationale vlucht naar en van Kathmandu
  • hotelovernachtingen tot 6 maart en vanaf 11 maart

Wij regelen dan ter plaatse het vervoer, de overige overnachtingen en de maaltijden. Een voordelige vlucht met goede verbindingen en gunstige vliegtijden is een vlucht met Turkish Airlines. Het maakt niet uit welk hotel je in Kathmandu kiest. We verzamelen op 5 maart ’s morgens bij het hotel waar in ieder geval een deel van de gasten zal verblijven buiten het officiële programma. Dat is Hotel Shanker, zie Google Maps. Het is bijvoorbeeld te boeken via deze link. Er zijn ook mensen die geboekt hebben voor het Andes House.


Feest bij de Vajra Academy

Programma (onder enig voorbehoud)

4 maart 19.00 u gezamenlijke maaltijd (eigen kosten), verzamelen bij de receptie van Hotel Shanker
5 maart 9.00 u verzamelen bij de receptie van Hotel Shanker voor een transfer naar het jubileumprogramma in de Vajra Academy, met de opening van de nieuwe vleugel van de school en van het herstelde hostel (beschadigd door de aardbevingen in 2015); je overnacht in het door jouzelf geboekte hotel in Kathmandu; diner vrij
6 maart 9.00 u verzamelen bij de receptie van Hotel Shanker voor een transfer naar Barhabise, onderweg lunch; korte trektocht naar Ramche (hoogteverschil ca. 600m, paar uur klimmen, vervoer is ook mogelijk tegen bijbetaling); overnachting bij lokale familie
7 maart opening van de Saraswati School in Ramche, beschadigd door de aardbevingen in 2015; trekking naar Chulti van waar het bij helder weer mogelijk is om zevenduizenders van de Himalaya te zien (hoogteverschil ca. 600m, paar uur klimmen, vervoer is ook mogelijk tegen bijbetaling); verblijf bij lokale familie
8 maart bezoek aan de Himchuli School, door Vajra gerepareerd na de aardbevingen van 2015, trektocht terug naar het dal (vervoer is ook mogelijk tegen bijbetaling) en transfer naar het Vajra Eco Resort
9 maart Opening Vajra Eco Resort; uitvoering van het Ramayana, het beroemde hindoe-heldendicht
10 maart Dag om te genieten van het Eco Resort en de omgeving
11 maart Terug naar Kathmandu; overnachting in het door jouzelf geboekte hotel in Kathmandu; maaltijd vrij
12 maart 9.00 u verzamelen bij de receptie van Hotel Shanker voor een transfer naar de Vajra Academy voor de finale van Tie the Trash, het project van leerlingen van de Vajra Academy om van zwerfplastic een lang touw te maken, met plannen om het plastic om te smelten en met 3D-printers tot nieuwe voorwerpen te maken; waarschijnlijk is deze dag ook een concert door James Dean Conklin, oprichter van de eco band Solar Punch.
Slotmaaltijd (eigen kosten)
’s Avonds mogelijk een voorvertoning van de film ‘Go without Fear’, gebaseerd op het boek van Maarten Olthof ‘Lopen in het voetspoor van de Boeddha’.

Kosten
De kosten voor dit programma bestaan uit de kosten voor vervoer (niet het extra vervoer per jeep naar de dorpen), de maaltijden, de overnachtingen bij lokale families en de overnachtingen in het Vajra Eco Resort. Bij elkaar zal dit ongeveer € 300 bedragen. Er zijn geen eenpersoonskamers. We vragen je om bij registratie een aanbetaling van € 50 te doen. De rest betaal je contant in Nepal.

Wat heb je nodig?
Voor de overnachting bij een lokale familie heb je een slaapzak en een kussensloop nodig, voor de wandelingen goede schoenen en voor de overnachting in Chulti warme kleding voor ’s avonds.

Visum Nepal
Voor Nepal heb je een visum nodig, zie hier en bekijk hier de adviezen. Belangrijk: vraag het visum niet meer dan 15 dagen aan voor je aankomst in Nepal! In het eerste vakje bij ‘Surname’ vul je je achternaam in, bij ‘Middle Name’ alleen als je naam een tussenvoegsel heeft, bij ‘First Name’ je eerste voornaam uit je paspoort. ‘Pin number’ is postcode. Bij ‘Address in Nepal’ vul je het adres van je hotel in. ‘Ward No’ is de wijk waar het hotel staat, als je dit niet weet vul je bijvoorbeeld ’02’ in. Bij ‘VDC’ en ‘District’ vul je ‘Kathmandu’ in. ‘First visit to Nepal’ en ‘Validity of visa’ leeg laten, tenzij er een Nepalees visum in je huidige paspoort staat. In dat geval vul je de gegevens van dat visum in. Achter ‘Immigration office’ kies je voor TIA (als het goed is staat dit al zo). Klik op foto om een pasfoto te uploaden (vierkant formaat). Als je het formulier instuurt, krijg je een mail met bevestiging. Die print je uit, samen met een kopie van je paspoort (en van je laatste Nepalese visum als je dat hebt). Het visum betaal je contant op de luchthaven van Kathmandu. De kosten bedragen $ 25 voor 15 dagen (als je langer gaat: 30 dagen kost $ 40). Je kunt, tegen een ongunstigere koers, ook met euro’s betalen.

Vaccinaties
Neem op tijd contact op met een vaccinatiecentrum of je huisarts.

Aanmelden
Heb je belangstelling voor dit programma, meld je dan aan met deze link. Je krijgt dan ook een link naar een pagina waar mededelingen worden bijgehouden tot aan 5 maart en ook gedurende de reis.