Sponsorloop van 11 km langs de IJssel, ’s lands mooiste rivier
door ‘de Duursche Waarden’ van Wijhe naar Olst

Geef je via het aanmeldingsformulier op voor de sponsorloop en/of het middagprogramma.

Op zaterdagmiddag 26 mei 2018 viert Stichting Vajra alweer haar twintigjarige bestaan. Ter gelegenheid hiervan organiseer ik, Liesbeth Waller, ’s morgens op die dag een sponsorloop. Tijdens deze wandeltocht komen we samen letterlijk en figuurlijk in beweging voor Stichting Vajra. Loop mee en sponsor jezelf of, nog mooier, laat je ruimhartig door familie, vrienden en collega’s sponsoren voor Vajra.

De wandeling van 11 km is heel gevarieerd. We lopen vanaf station Wijhe naar de uiterwaarden van de IJssel, de provinciegrens tussen Gelderland en Overijssel. Een trekpontje brengt ons naar het prachtige natuurgebied ‘de Duursche Waarden’. We eindigen bij het Holstohus, midden in het dorp Olst.

De Duursche Waarden is een 120 hectare groot natuurgebied van Staatsbosbeheer in de gemeente Olst-Wijhe nabij de buurtschap Fortmond. De Duursche Waarden bestaat uit rivierarmen, moerassen en stukken bos in de uiterwaarden van de IJssel. Er werd eeuwenlang rivierklei gewonnen voor de baksteenproductie die er op vrij grootschalige wijze plaatsvond. De activiteiten van Steenfabriek Fortmond zijn in 1976 beëindigd en het gebied werd in 1989 bestempeld tot natuurontwikkelingsproject. Natuurbeheer met grote grazers als Schotse hooglanders en IJslandse paarden voorkomt nu dat de ruigtes en graslanden dichtgroeien en in een groot ooibos veranderen. Hierdoor is een aanzienlijke afwisseling in de vegetatie ontstaan en is het gebied inmiddels als bosreservaat aangemerkt.

Bij de uitkijktoren bij de voormalige steenfabriek zorgen wij tijdens de pauze voor koffie met iets lekkers. In Olst kun je de lunch gebruiken. Neem je eigen lunchpakket mee.

Praktische informatie

 • Traject: Wijhe NS-Holstohus Olst, 11 km
 • Verzamelen: om 9:30 u bij de fietsenstalling van NS-station Wijhe, klik hier.
 • Check kort vóór vertrek de hieronder vermelde vertrektijden van de trein zelf nog even hier.
 • Vertrek trein uit Deventer om 9:17 uur, aankomst Wijhe 9:30 uur.
 • Vertrek trein uit Zwolle om 9:20 uur, aankomst Wijhe 9:30 uur.
 • Vervoer auto: parkeer je auto gratis bij station Olst en neem de trein van 9.25 uur richting Wijhe, aankomst 9:30 uur.

Je kunt op de volgende manieren meedoen:

 1. als ambassadeur
  je laat je voor de sponsorloop door anderen veranderen om zo veel mogelijk donaties op te halen; streefbedrag is € 200 (€ 10 voor elk jaar dat Stichting Vajra bestaat)
 2. als deelnemer
  je loopt mee met de sponsortocht zonder verder geld in te zamelen; je doneert dan in ieder geval € 20 (€ 1 voor elk jaar dat Vajra bestaat), maar meer is uiteraard welkom
 3. als sympathisant
  je loopt in gedachten mee en doneert een bedrag

Geef je op via het aanmeldingsformulier. Daarop staat ook uitgelegd hoe je kunt doneren.

Stuur de volgende link graag door naar zo veel mogelijk mensen, zodat de sponsorloop een succes wordt: www.vajra.nl/sponsorloop.
Onder aan deze pagina kun je zien hoeveel geld er al binnen is.

Kijk voor een totaaloverzicht van de jubileumviering op www.vajra.nl/jubileum.

Alvast bedankt – en ik hoop je op zaterdagochtend 26 mei te zien!
Met zonnige groet,

Liesbeth Waller

Liesbeth is al jaren een trouwe donateur van Stichting Vajra. Met haar wandelgroepen heeft ze al duizenden euro’s voor Vajra bij elkaar gelopen!