wat viering van het 25-jarig jubileum van Stichting Vajra
wanneer zaterdag 8 juli 2023 | oorspronkelijk aangekondigd voor juni
ontvangst 13.00 uur
aanvang 13.30 uur
locatie theaterzaal van Mimik,
Achter de Muren Vispoort 8-10, 7411 SL Deventer
vervoer we raden aan met de trein te komen; vanaf het NS-station is het 15 min. lopen; auto parkeren is gratis aan de overzijde van de IJssel (retour veerpontje € 1,80), maar door de culturele evenementen op 8 juli zullen daar weinig vrije parkeerplaatsen zijn; zie de stadsplattegrond onderaan
borrel 17.30 uur
dinerbuffet 18.00 uur
afsluiting ca. 19.30 uur
kosten toegang gratis, incl. consumptie in de pauze; (digitale) donatie tijdens de dag is zeer welkom, zie ook donatiebutton onderaan
kosten dinerbuffet € 29,50 per persoon


theater-filmhuis Mimik, aan de IJsselkade in Deventer

PROGRAMMA
Udit Bhatta directeur van de Vajra Academy en te gast in Deventer, vertelt over de inmiddels zestien jaar oude school, waar hij ooit als Vajra-sponsorleerling begon en die onder zijn leiding is uitgegroeid tot een internationaal erkende changemaker school
Damodar Paudel voormalige Vajra-leerling, inmiddels als accountant met zijn Nepalese bedrijf werkzaam op de internationale markt, houdt een videotoespraak
Cas de Stoppelaar consul-generaal van Nepal in Nederland en lid van ons comité van aanbeveling, houdt een videotoespraak
Nico Tydeman zenleraar, lid van ons comité van aanbeveling en te gast in Deventer, geeft een lezing
Katja Staartjes eerste Nederlandse vrouw boven op de Mount Everest, haar boek Lopen over de grens is te koop; Katja schenkt de opbrengst ervan aan Vajra
mystery guest ?
muzikale omlijsting door strijkkwartet Quator BruZu ook bij deze Vajra-jubileumviering omlijsten wij toespraken met muziek; dit Overijsselse strijkkwartet zal werken uitvoeren van Mozart, Tsjaikovski en Piazzolla en begeleidt (samen)zang van Sayaun Thunga Phulka (‘gemaakt van honderd bloemen’), het in 2007 nieuw ingevoerde, poëtische volkslied van Nepal.

strijkkwartet Quator BruZu

Onze jubileumnieuwsbrief meldde eerder dit jaar tegenspoed voor de Vajra Academy, naast alles wat wij in 25 jaar in Nepal hebben bereikt. De nieuwsbrief heeft donateurs aangezet tot actie en heeft ertoe geleid dat naar alle waarschijnlijkheid het benodigde geld is bijeengebracht om de school te redden! Besprekingen in Nepal en Nederland zijn in volle gang. We hopen tijdens de jubileumviering de goede afloop te kunnen melden.

Goed nieuws is ook dat de Belastingdienst Stichting Vajra heeft doorgelicht. Vajra is opnieuw ANBI-waardig bevonden en de Belastingdienst heeft goedkeuring gegeven aan het genoemde reddingsplan. Het ANBI-keurmerk is voor onze stichting van groot belang!

Verder verwachten we tijdens het jubileum een nieuw bestuurslid van Stichting Vajra te kunnen voorstellen.

De toegang is gratis, inclusief een drankje in de pauze. Het samen vieren van een jubileum kost helaas geld… Net als bij vorige jubilea hopen we de te maken kosten te kunnen dekken met inkomsten gedurende de dag. Zo drukken de kosten niet op het budget van de stichting en gaan ze dus niet ten koste van beschikbare middelen voor Nepal. Jouw vrijwillige bijdrage tijdens de dag is dan ook bijzonder welkom. Een donatiedoos staat klaar, met voor digitaal bijdragen een QR-code. Nu alvast doneren kan met de donatiebutton onder aan deze pagina.

De middag is naar wens af te sluiten met een borrel en een buffet (op eigen kosten) in het restaurant van Mimik, met weids uitzicht over de IJssel.

De middag belooft een feestelijke reünie te worden van donateurs, vrijwilligers, bestuursleden en mensen die ooit projecten hebben bezocht tijdens een reis met Maarten Olthof. Udit heeft intensief samengewerkt met een reeks van Nederlandse vrijwilligers, studenten en stagiaires. Voor velen betekent zijn aanwezigheid dan ook een dierbaar weerzien. Voor anderen zal het een aangename kennismaking zijn!

Culturele festiviteiten in Deventer juist op 8 juli zetten het jubileum van Vajra luister bij. Benut daarom je komst naar het historische Deventer, een van de oudste steden in ons land, en geniet voor en na ons programma van de volgende gratis evenementen:

  • Hanze-schouwspel – 90 m vanaf Mimik
    Bezoek tussen 11.00 en 13.00 uur in de Oude Mariakerk, pal naast Mimik, het gratis multimediale schouwspel Hanze Experience (15 min.) en maak zo in dit internationale Hanzejaar kennis met de middeleeuwse handelsstad Deventer, indertijd onderdeel van de Hanze, een samenwerkingsverband van Noord-Europese handelssteden.
  • Buitenfestival ‘Deventer op Stelten’ – 200 m van Mimik
    Geniet na afloop van het buffet in de bruisende historische binnenstad van een van de vele gratis muziek- en theatervoorstellingen op het internationale cultuurfestival Deventer op Stelten, zoals om 20.00 uur aan de voet van ’s lands langste kerk op het Grote Kerkhof:
    Moby Dick – Nederlandse première
    Oog- en oorstrelende openluchtvoorstelling door het Italiaanse toneelgezelschap Teatro dei Venti.


Wij hopen ook jou op 8 juli te mogen verwelkomen!
En stuur deze uitnodiging gerust door naar anderen met belangstelling voor Nepal; ook zij zijn welkom op ons jubileumfeest.

Hartelijke groet en namasté namens Stichting Vajra,
 Maarten Olthof
 Edzo Ebbens
 Marlies Hagers
 Cécile Sanders
 mede namens Vajra Foundation Nepal die ook 25 jaar bestaat
 en de honderdduizenden begunstigden van de Vajra-projecten